Laatste Nieuws!!


Ribad Summer Bootcamp 2017


 
Tijdens de zomerstop zal er 6 weken lang elke dinsdag een badminton gerelateerde bootcamp worden gegeven door personal trainer Kevin Wesseling. Hij heeft speciaal voor ons een programma opgesteld. Elk volwassen Ribad lid kan hieraan mee doen, ongeacht niveau of leeftijd. Dit is fijn om fit te worden, fit te blijven of nog fitter te worden. De trainingen zijn vooral handig voor de competitie spelers ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar ook zeker erg leuk en interessant voor alle anderen om hier kennis mee te maken. Kom het in ieder geval een keer proberen, je kan het zo zwaar maken als je zelf wil. Samen trainen is altijd leuker dan alleen! 

Nog even alle details op een rijtje:

Ribad Summer Bootcamp 2017
Trainer: 
Kevin Wesseling (PTforAll)
Voor: Alle volwassen Ribad leden.
Data: Dinsdag 11, 18, 25 juli, 1, 8, 15 augustus
Tijd: 20:30 – 21:30
Locatie: Parkeerplaats Farel College, Kastanjelaan Ridderkerk
Kosten: 2 euro per keer (voor Ribadleden) 
Niet vergeten: Kom in sportkleding met sportschoenen/hardloopschoenen, neem wat water mee en eventueel een handdoek.

Zomeravond badminton

Deze zomer, iedere donderdag avond zomeravondbadminton in de maanden juni, juli en augustus. 

Voor de zekerheid nog even kort hoe werkt, je komt de drievliethal ingelopen, je betaald aan tafel, en je kan op een vrije baan gaan spelen, na twee setjes stop je met spelen, geef je de baan vrij, als het goed is staan er dan genoeg badmintonners klaar om je plaats in te nemen, en vervolgens zoek je zelf weer een vrije baan over om te spelen. Dit gaat door tot 23:00 uur en daarna kan/mag/moet je douchen en kan je in het Sportcafe onder het genot van een drankje en een hapje de avond evalueren. 

Ribad-bedrijventoernooi

Autorijschool Herman wint het 1e Ribad-bedrijventoernooiOp vrijdag 3 juni 2016 organiseerde de Ridderkerkse Badmintonvereniging Ribad het eerste bedrijventoernooivan de club. Twaalf enthousiaste teams deden mee, waarvan een flink aantal spelers in de weken ervoor op reguliere speelavonden al fanatiek waren komen oefenen. De avond werd mede mogelijk gemaakt door de Rabobank. 


Na een sportief licht avondmaal startte het toernooi om 19.00 uur, waarna de teams elkaar in twee poules om enorm een half uur troffen en het in steeds 3 partijen tegen elkaar opnamen. De sfeer in de zaal was gezellig, sportief en zo nu en dan stak een gezonde rivaliteit de kop op. Tegen ca. 23.00 uur was de finaleronde een feit en kon team Autorijschool Herman de winst op zijn naam schrijven. De overige teams vertegenwoordigden debedrijven Van Gelder, Hoek en Blok, Mtel, Michell Instruments, ES Elektro, het Farelcollege, Noort en de Vries en RTV Ridderkerk. Sport en Welzijn was zelfs met twee teams aanwezig.

Hoeksewaard team 1 kampioen 2015/2016

e002c978-27ea-4eef-90ab-c92b36ab7daaTerwijl de spelers van de regiecompetitie, al uitgerust zijn en inmiddels weer vooruitkijken  naar het volgend seizoen, wordt er in de Hoeksewaard competitie nog volop strijd geleverd wie het beste team van het seizoen 2015/2016 wordt. Team 2 moet nog een wedstrijd spelen en voor hen zit het kampioensschap er waarschijnlijk net niet meer in maar ons team kon vrijdag 22 april worden gehuldigd als de kampioen 2015/2016. 

Clubkampioensschappen 2016


Foto's
DSC 1053

Dinsdag 5 april om precies 20:00 gingen de clubkampieoenschappen 2016 van start, wat niemand buiten de organisatie wist was, dat er niet alleen gestreden werd om de eer en de beker die bij ieder kampioensschap hoort. Maar in dit jubleum jaar heeft de jubileum commissie ook bedacht dat de beste dame en de beste heer van dit jaar als eerste hun naam gegraveerd krijgen op de kampioenenschaal. Deze eer is dit jaar voor Fabianne en Martin, deze schaal komt in het sportcafe te staan. (de overige kampioenen kan je terugvindendoor “hier” te dubbel Kliken. 

DSC 0783

Op zaterdag middag werden de clubkampoensschappen nog onderbroken, om de spelers van team 3 in het zonnetje zetten, dat was na het behalen van kampioenschap, en het behalen van de het regiokampioenschap bewust nog niet gebeurdt. Want als je iets te vieren heb moet je dat met zoveel mogelijk mensen doen. Dus waren de clubkapioensschappen daarvoor de uitgelezen mogelijkheid, bijna iedereen van de club aanwezig en een volle tribune.  

 


Succesvol Generatietoernooi


Foto's

Op donderdag 24  maart om iets voor zeven uur zat de jubileumcommissie helemaal klaar voor  het eerste generatietoernooi. In verschillende poules werd er door leden met iemand gespeeld die tot een andere generatie behoort, en waarvan een groot gedeelte niet of nauwelijks badminton ervaring had. 

Er werd fanatiek gespeeld in partijen tot 30 punten. Het plezier straalde zowel bij jong als oud van de gezichten af.  Dat is tenslotte waar het het bij dit soort tournooien om draait  en uiteraard stiekem toch ook wel om de prijzen.

 

Rond een uur of 8 's avonds werd het toernooi onderbroken, zodat iedereen een plaatsje kon zoeken om naar badmintondemonstratie van Kristey en Ravin tekijken.  Voor sommige bleef het niet bij kijken, er werd aan hen gevraagd om mee te spelen. Op een gegeven moment werd er zelfs vier tegen vier gespeeld.


Ribad wint wisselbeker Gouweslagtoernooi.

 

IMG 4778

Op 13 maart, de dag nadat Wendy en Ferdy regiokampioen geworden waren, deden zij mee aan het Gouweslagtoernooi.  Wendy werd op dat toernooi tweede in de singel en samen met Ferdy hebben ze de mix gewonnen,  Ferdy heeft de singel ook gewonnen.

 

Dit leverde zoveel punten op dat zij na de individule prijsuitreiking nogmaals naar voren geroepen werden. Dit keer om  Wisselbeker voor club met de meeste punten in ontvangst te nemen. Deze beker is te bewonderen in het sportcafe. En hij staat daar zo mooi dat wij volgend met zijn alle moeten gaan proberen de beker gewoon weer te winnen.  Dus zet in je agenda voor volgend jaar maart  "wij Ribad gaan de beker winnen". De exacte datum volgt nog. 


Ribad 3, regio kampioen 2e klasse 2015/2016

 

38657c441c57c389574b9ed8b45ca652

Op zaterdag 12 maart waren de regiokampioenschappen voor teams. Ook dit jaar waren deze weer in de Limeshal in Alphen aan de Rijn.  Op de redelijk gevulde tribune waren er niet veel Ribad suporters aanwezig, maar de paar die er waren vielen wel op zittend achter een grootte vlag. Hierdoor wisten Jacqueline,Wendy, Evert en Ferdy wel gelijk waar hun suporters zaten. 

IMG 4770

Omdat er maar 4 poules waren in de 2e klasse , hoefde er maar twee wedstrijden te worden gespeeld. Op de regiokampieownschappen bestaat de wedstrijd uit vijf partijen, namelijk een heren dubbel een dames dubbel een heren en dame singel en een mix. De eerste wedstrijd tegen Network  ging met 3-2 naar Ribad, de tweede tegen Veglo met 4-1. 

Wat de leden van team 3 nog wel moeten iets beter moeten doen is, is het plannen van hun vakanties, want  Joyce was tijdens de regio kampioenschappen op vakantie en tijdens de Nederlandse kampioenschappen is er ook een speler op vakantie.

Ribad ontvangt ABC Swindregt

Foto'sDSC 1196Op 3 maart 2016 waren circa 15 spelers van ABC Swindregt te gast bij Ribad voor een gezamelijke labelavond ter ere van het 50-jarig jubileum van de Ridderkerkse club. Tijdens de avond in Sporthal Drievliet werden verschillende partijen gespeeld, waarbij spelers van beide verenigingen voortdurend door elkaar werden gemixt. Na de sportieve en fanatieke confrontatie kon er gezellig worden nagepraat in het Sportcafé.

DSC 1212

ABC Swindregt bracht bovendien een mooi verjaardagsgeschenk mee voor Ribad, dat een ereplaats kreeg in het Sportcafé. Dit jaar worden door Ribad in ieder geval ook BC Alblasserdam, BC Nieuwerkerk en BC IJsselmonde nog uitgenodigd voor een sportief gezellige avond.

RiBad featuring Breede School

Foto's9ad627ecf20739c03caeb16cd38a7966

De afgelopen weken was het op dinsdagavond nog  drukker dan normaal in de Drievliethal, helemaal vol met  kinderen  die eens wilde kennismaken met onze mooie sport. Door samenwerking tussen Ribad en de Breede school kon Ribad zich voorstellen aan de kinderen van de basisscholen in Ridderkerk. 

c459d5fb012d39971857074f61ac59100bdf4970cdc3637d34eed7ad2a9db0a7

Volgens de trainers en begeleiders was mede door het enthousiasme van de kinderen, echt een feestje om doen. Het belangrijkste doel van deze samenwerking was zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met badminton, en met Ribad. 

Uiteraard was het voor Ribad niet alleen promotie, maar ook een vorm van ledenwerving, Daarom staan op de foto links onder alle breede scholers een informatie pakket te zwaaien, in de hoop dat zij van volgende week als aspirant Ribad lid verder gaan. 2 Kinderen hebben zich inmiddels aangemeld en wij gaan er vanuit dat er minimaal 10 gaan worden. 

Misschien levert deze actie wel de  Soraya de Visch Eijbergen en/of Erik Meijs van 2026 op.  (de huidige nederlandse kampioenen) http://example.com